Archivo de la categoría ‘OTRAS’

PostHeaderIcon MATSURI KIODAI 2017

Porto Cristo, 30 de Setembre de 2017

A continuació, Pep Mascaró (7è Dan) i Juan Andrés Martínez (5è Dan), del centre d’Estudi de Judo Renshinkan ens realitzaran una combinació de diferents Katas del Judo on ens faran una pinzellada d’aquest art marcial d’origen nipó. Començaran amb una part del Nage no Kata, o formes de projectar, on ens demostraran la forma correcta d’execució de diferents tècniques per la dreta i per l’esquerra. Seguidament, passaran al Katame no Kata, o formes de control, per tal de mostrar-nos diverses tècniques d’estrangulació i de luxació. Per acabar, realitzaran les tècniques amb armes del Kime no Kata, per tal de demostrar les defenses del judo contra el Tanto i la Katana.

A continuación, Pep Mascaró (7º Dan) y Juan Andrés Martínez (5º Dan), del centre d’Estudi de Judo Renshinkan, nos va a realizar una combinación de las diferentes Katas del Judo, donde nos harán un pequeño esbozo de este arte marcial de origen japonés. Empezarán con una parte del Nage no Kata, o formas de proyección, donde nos demostrarán la forma correcta de ejecutar diferentes técnicas por la derecha y por la izquierda. Seguidamente, pasarán al Katame no Kata, o formas de control, para enseñarnos diversas técnicas de estrangulación y de luxación. Para acabar, realizarán las técnicas con armas del Kime no Kata, para así demostrar las defensas del judo contra el Tanto y Katana.

PostHeaderIcon QUI ES QUI EN EL RSK AVUI LLUIS LLULL PARERA

QUI ÉS QUI EN EL RENSHINKAN

AVUI EN LLUIS LLULL PARERA

En Lluis en un jove molt conegut a Manacor, és un home seriós molt formal que té un do especial de comunicar-se amb la gent, super simpatic i allà on ell es sempre hi ha rialles, és un judoka incansable, constant i aconsegueix el que es proposa. De deu vegades nou es mestre li encarrega de fer els encalentiments a la classe ja que té una facilitat d’improvisació bestial, cada dia portar sistemes nous de fer les caigudes, cada dia hi ha jocs nous, i la gent gaudeix de les seves lliçons, amb ell hem volgut parlar del perquè i que és el que li va cridar l’atenció d’aquest esport.

 

 

 

 

 

 

1º-Quants d´anys fa que fas judo?

Vaig començar quan era jovenet però ho vaig deixar per provar altres esports. Més o manco fa 6 anys que he tornat a reenganxar acompanyant al meu fill que també practica judo.

 

2º-I aquets anys què és el que t’ ha aportat aquest esport?

Personalment m’ha aportat moltes coses positives: amistats noves,m’he posat un poc en forma, ser capaç de pensar un poc més les coses i fins i tot he après paraules en japonès, però sobretot és una forma de viure que no pots estar sense ella.

 

3ª- Per què judo ?

Sempre he practicat esport, hem feia ganes fer un art marcial. Com he dit abans acompanyava al meu fill a classes de judo i em va fer moltes ganes tornar a provar-ho, ara ja forma part de la meva vida, ja és més que un esport.

 

4º- La paraula judo què vol dir per a tu ?

Per jo vol dir amistat, companyerisme, rialles, és un aprenentatge constant, és com un repte per arribar a un escaló més amunt. A més el judo no acaba a n’es tatami sinó que continua defora en forma de sopars, dinars, excursions, viatges, etc.

 

5º De quin dan t’has examinat ?

M’he examinat de cinturó negre segon dan.

 

6º- Ara que t’has examinat de segon Dan , és dur preparar aquest examen,és exigent el mestre ?

Tots els exàmens són durs, perquè són conceptes, tècniques i fonaments nous, sigui el grau que sigui. Per cinturó negre necessites un esforç més gros perquè els coneixements són més amplis i extensos, jo el vaig trobar especialment dur, perquè tot era molt nou i extens, en canvi per segon Dan ja sabia com anaven les coses.

Respecte a ne’n Pep, el nostre Sensei, sí que és molt exigent i perfeccionista, però ho entens tot a la primera. T’ho explica tot molt bé, no només per aprovar l’examen sinó per trobar-hi un significat i treure el millor del teu judo.

 

7º- Hi ha edat per entrenar en aquest esport ?

Jo crec que no hi ha edat, cada persona coneix el seu cos i sap amb quina intensitat pot entrenar. En es club som un grapat de gent de més de quaranta anys i encara donam canya (però sense abusar)

Lo important és començar prest i et vas curtint i agafant experiència.

 

8º- La competició es indicada o contraindicada?

Jo pens que és molt indicada, perquè és una part fonamental del judo per saber quin és el teu nivell i així poder corregir errades per anar progressant dins aquest món, sempre sense importar-te si guanyes o perds.

 

9º- Què creus que falta en el món del judo i que hi sobra ?

Jo crec que falta més recolzament i reconeixement per part de les institucions. És un dels esports més practicats a les Illes, sobretot a nivell escolar. A més és un esport olímpic i només té ressò nacional si hi ha algun èxit a les olimpíades. I sobrar, trob que hi sobra, com en tots els esports, algunes inoportunes petites lesions i a més darrerament es prenen unes decisions que per jo són errònies que pareixen voler facilitar fer les coses en aquest esport i que van en contra de l’esperit del judo.

 

10º- Vols afegir qualque cosa més ?

Voldria donar les gràcies al 7 Setmanari i al meu Mestre Pep Mascaró per l’oportunitat que m’heu donat amb aquesta entrevista i convidar-vos a que vengueu a provar aquesta art marcial i esport que ben segur vos agradarà.

PostHeaderIcon Fotos Fogueron Sant Antoni 2012

foguero 2012

PostHeaderIcon Felices fiestas y próspero año 2012 de parte del club Renshinkan

*BON NADAL I FELIÇ ANY NOU
*
FELIZ NAVIDAD Y PROSPERO AÑO NUEVO

*Eguberri ETA URTE BERRI ON

*MERRY CHRISTMAS AND HAPPY NEW YEAR
*
FROHE WEIHNACHTEN UND EIN GUTES NEUES JAHR
*
GOT JUL OG GUDT NYTTAR

*CRACIUN FERICIT SI LA MULŢI ANI

*JOYEUX NOEL ET BONNE ANNEE

*BUON NATALE E FELICE ANNO NUOVO

*Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku

*NOLLAG MERRY AGUS NA BLIANA NUA Happy

*FELIZ NATAL E FELIZ ANO NOVO

*VESELÉ VÁNOCE A ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK

*З НОВИМ РОКОМ  I РIЗДВОМ ХРИСТОВИМ!

*С НОВЫМ ГОДОМ И РОЖДЕСТВОМ ХРИСТОВЫМ!

ES UN MISSATGE DEL

CENTRE D’ESTUDI DE JUDO,

AIKIDO, KENDO, IAIDO,GIMNASTICA FEMENINA

L’ha dibuixat :Pere Rosselló Miquel,10 anys Renshinkan Manacor