10 PREGUNTES A: AVUI, BARTOMEU MOLL PRATS

IMG_0207.JPG

Aquesta secció esportiva, aquest cas de judo, entrevistarem als judokes d’aquest club que en el passat examen van aconseguir pujar de grau en els examen de cinturó negre convocats per la Federació Balear de Judo.

Avui amb el títol * 10 preguntes a* l’entrevistat es Bartomeu Moll Prats.
En Tolo, es una persona que fa uns 8 anys que es var s’inicia amb aquest art marcial. El seu esport era el basquet, i un bon dia es va interesar per el judo. Ell sempre s’ha destacat per ser un judoka amb una qualitat molt tècnica, de fet així ho va demostrar en els passats examens aconseguint pujar a 1 º dan amb una molt bona nota, per això amb ell fem aquesta primera xerrada per saber de mes aprop les seves inquietuds d’aquest esport de combat.

1er.- Per què judo?

Perquè és un esport molt complet, individual, amb reptes interessants. Vaig començar per pujar l’autoestima, perquè feia 3 anys que no feia esport i era ademés una etapa en la meva vida profesional dolenta; abans de practicar judo per primera vegada jo havia estat 18 anys fent básquet, la majoria de temps com a entrenador, però necesitaba un canvi. I el canvi va arribar per consell d’un bon amic meu, en Juanan, que avui en dia és un cinquè dan i molt bon esportista, judoka i amic.

2on.- Quants d´anys fa que començares a judo?

Des del juny de l’any ’96, vaig començar tenint 39 anys. Ja ha plogut, quí ho diria!!!

3er.- I aquets anys què és el que t’ ha aportat aquest esport?

Dues coses: per un costat ampliar el cercle d’amics, la gent que practica aquest esport es meravellosa, però quan hi ha un combat no perdonen…
Per un altre costat, lo bé que te sents quan pots descobrir moviments técnics que ets capaç de realitzar per tu mateix, com són les volteretes cap envant rodant, i quan te tiren poder caure sensa fer-te mal, les sensacions són impresionants.

4rt.- La paraula judo què vol dir per a tu?

És el camí de la suavitat.
Vol dir que com a practicant has d’aconseguir poder dominar al rival i controlar-lo sensa fer-li mal i poder aconseguir guanyar-lo sense més conseqüències, normalment per Ippon o per rendició directe, que és el més habitual, tot i perquè es tracte d’un esport de competició amb aquests principals objectius.

5è.- De quin dan t´has examinat?

De primer Dan, i ha estat una experiencia dura. Hem hagut de fer molta feina.

6è.- Ara que t´has examinat de primer Dan, dius que és dur preparar aquest examen, és exigent el mestre?

El mestre és exigent sempre, i per enfrontar-mos els alumnes a un repte tan gros no hi caben negociacions, o entrenes o suspens. Un tribunal de 3 professors que te valoren a un examen pràctic i oral davant tothom, ningú té riatlles, passes molts de nervis, tothom te mira, públic també, i ho vols fer lo millor posible i ademés aprobar.

7è.- Hi ha edat per entrenar en aquest esport ?

Al meu parèixer, no.

8è.- La competició és indicada o contraindicada?

Sempre hi ha que competir a un esport federat, si no la cosa no té sentit. Crec que és fonamental per poder desenvolupar tot el que aprens, sigui l’esport que sigui.
Jo ara mateix no competeixo perquè no em trobo en condicions ni físiques ni tècniques poder enfrentar-me a gent que duu molts d’anys fent judo, i crec que necessito primerament un període de preparació i adaptació al grau de primer Dan i tinc pensat que en uns 2 anys més poder començar a competir per avançar més dintre d’aquest meravellós esport.

9è.- Què creus que falta en el món del judo i què hi sobra?

No ho sé. Tal vegada més practicants de judo per tot arreu de les Illes Balears. Però duc molt poc temps per poder donar una resposta millor o més adequada.
Per altra banda tinc present que a Espanya tenim molts bons judokas. Fa poquet un bon company del Club Renshinkan ha fet campió a un torneig a Espanya i és un crack… En Miquel Cabrer… Llavors tenim una companya que està estudiant carrera a València, na Neus Pou, i està entrenant com una judoka d’alt rendiment. Anam bé.

10è.- Vols afegir qualque cosa més?

Si, que si qualsevol s’anima, ja ho sap: pot fer bon judo amb bons companys i companyes al Club de Judo Renshinkan. Veniu i provau-ho, molts ho deixen, però d’altres com jo, que un dia ho vaig provar, ja no ho deixo, anam endavant.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: