10 PREGUNTES A: AVUI, TOMAS SUREDA MAIMO.

IMG_0650.JPG
Aquesta secció esportiva, aquest cas de judo, entrevistarem als judokes d’aquest club que en el passat examen van aconseguir pujar de grau en els examen de cinturó negre convocats per la Federació Balear de Judo.

Avui amb el títol * 10 preguntes en * l’entrevistat es Tomás Sureda Maimo.
Tomás és una persona, perfeccionista, seriosa i molt noble, fa més de 30 anys que es var s’inicia amb aquest art marcial. Esportivament parlant sempre s’ha destacat per ser un judoka amb una qualitat molt tècnica, de fet així ho va demostrar en els passats examens aconseguint pujar a 1 º dan amb una molt bona nota, per això amb ell fem aquesta primera xerrada per saber de mes aprop les seves inquietuds d’aquest esport d’origen nipó.
1ª- Per què judo? Em cridava s’atenció aquest esport, però no hem decidia. Va ser quan vaig conèixer Pep Mascaró que vaig començar.

2n-Quants d’anys fa que vares començar? Vaig començar amb 15 anys i ara en tinc 47, fa 32 anys

3r-I aquests anys què és el que t’ha aportat aquest esport? Conèixer gent de molts llocs, fer amics. Saber que és el respecte. És molt gratificant.

4t La paraula judo què vol dir per a tu? Respecte, amistat, col • laboració, comprensió, esforç … etc etc

5è De quin dan t’has examinat? cinturó negre 1r dan

6º- Ara que t’has examinat de primer dan, és dur preparar aquest examen, és exigent el mestre? EL nostre mestre és exigent i perfeccionista, li agrada la feina ben feta. Sí que és dur, més psicològic que físic però alhora és divertit i aprens molt.

7º- Hi ha edat per entrenar en aquest esport? Jo penso que qualsevol edat és bona per fer judo, ara bé, a partir de certa edat has de saber fins on pots arribar. No podràs fer el mateix judo amb 50 anys que amb 20.

8º- La competició es indicada o contraindicada? Crec que té coses positives i altres no tant.

9º- Què creus que falta en el món del judo i que sobra? Sobrar … no sé si sobra res, ara faltar … li falta molt de suport, econòmic sobretot.

10º- Vols afegir alguna cosa més? Animar nes joves de més de 40 anys que vinguin a provar el judo. El Renshinkan es un club ideal, segur que s’ho passaran bé.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: