Cto.Mundo Rotterdam 2009

Balears va estar representada per 25 aficionats, 5 de Menorca i els restes de l’illa major, i com no fent pinya animant als nostres judoques nacionals

La inauguració del campionat fou el dijous dia 26 d’agost, com sempre puntual i cronologia holandesa, demostrat dia a dia  en que dura el campionat.

L’equip japonès, gran favorit del mundial, no va estar encertat. Ja en l’edició anterior Rio de Janeiro 2007 va estar igual de malament encara així aconseguiren 7 medalles damunt 14 possibles i per suposat aquest resultat l’hi donar la 1º plaça per nacions. Però es que Japó es Japó  i tots demanem  mes d’els.

Qui si va estar molt be i a l’altura de les circumstancies fou Espanya, 2 medalles de plata una de bronze, 2 quints i un sèptim lloc, es un molt bon resultat per el nostre judo Nacional  Les medalles de plata varen ser aconseguides de les mans de Oiana Blanco i Sugoi Uriarte, la bronze per Ana Carrascosa,els 5º lloc per Esther San Miquel i David Alarza i el 7º lloc per Kioshui Wematsu.

El Judo vist va ser en certa manera molt acceptable, però encara hi ha països que nomes van a les cames oblidant-se que el judo es fa en l’espatlla  recta i no com cromanyons arrossegant  una ma enterra. Aquest sistema del judo dels països de l’est esta en perill ja que a partir del gener cambiarà  contundentment l’arbitratge  internacional prohibint aquest tipus de lluita. Però en definitiva va ser un campionat mot però que molt emocionant, els uchimatas, seoi nagues, o sotos garis i tai otoshis feren aixecar el públic assistent que gaudir d’aquest espectacle únic en el mon.

La pròxima cita serà l’any 2010, al País  del sol naixent i mare del esport que nosaltres coneixem com el camí de la suavitat.

Pep Mascaró Adrover.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: