ENTREVISTA A LLUIS LLULL PARERA

Avui d’amunt les festes de Nadal, volem aprofitar per tenir una xerrada amb un professor emblemàtic del judo Mallorquí. Lluís forma part del quadre de professors de Centre de t’ecnificació de la delegació federativa de La nostra illa, ell és monitor de judo i aquest any ha aconseguit la titulació de 3r dan. 

Tu com a professor del centre de tecnificació, quin és la teva tasca? Estic juntament amb dos professors més amb el grup c, que és el grup d’iniciació a la competició per tant son el judokas més joves i inexperts.

En l’actualitat com veus el judo Balear? Fa uns anys que va millorant poc a poc gràcies a la feina de la federació, hi ha judokas que van a la península a les diferents copes d’Espanya i treuen resultats,també es guanyen medalles dels campionats nacionals a les diferents categories, així com en el campionat del món màster celebrat a Miami amb dues medalles de bronze. Hi ha molts bons àrbitres nacionals i en la modalitat de katas s’aconsegueixen medalles nacionals i internacionals

Sabem que el teu fill Lluís també fa judo i aquest any a part de quedar campió de Balears va disputar la medalla de bronze en el Campionat d’Espanya. Quins consells pot donar un pare entrenador quan el seu fill es juga una medalla Nacional? Els consell són els mateixos que puc donar a qualsevol altre judoka del club o del centre de tecnificació: Que no es posi nerviós, que posi en pràctica la feina dels entrenaments, escoltar a l’entrenador, estudiar el rival, etc.

I qui està més nerviós a un campionat d’aquestes característiques, el pare o el fill ? Està més nerviós el pare, la mare, la germana i tota la família però arribar a un campionat nacional ja és un premi i s’ha de gaudir del moment sense patir.

L’esportista necessita una condició especial per afrontar un campionat d’elit com pot ser un Nacional? Si, a nivell mental has d’estar molt concentrat amb el campionat i no t’has de deixar influenciar per la magnitud de la competició . A nivell físic també has d’estar molt bé, la competició pot esser molt llarga i realitzar bastants de combats i per això necessites estar al cent per cent en tot moment. A nivell tècnic has de donar el millor de tu perquè els teus rivals son els millors de tot l’estat, per aquests motius feim entrenaments específics per a la competició

També formes part com a professor dins el programa del festivals infantils que organitza la Federació. Explica’ns en què consisteix això?Consisteix en diferents trobades o festivals de caire lúdic dirigits als judokas més petits amb la finalitat de mostrar i fomentar l’esport del judo, aquests festivals no son competitius, es fan jocs, dibuixos, festival de nadal, fent participar als pares etc.

Aquest any has aconseguit el 3r dan de judo, hi ha feina per aconseguir aquesta titulació? Ja ho crec que hi ha feina, hi ha molts de conceptes nous: fonaments, tècniques de dret i terra, kata, diferents treballs. A més el nostre mestre Pep Mascaró es molt exigent i perfeccionista i vol que no només aprovem l’examen ,si no que trobem el significat de la feina apresa i treure el nostre millor judo.

Que suposa per a tu ser 3r dan? Per jo suposa anar aprenent i progressant dins aquesta magnífica art marcial i esport, és pujar un esgraó dins la filosofia del judo o camí de la suavitat que per jo és un aprenentatge continu,sempre aprendràs coses noves tant morals o ètiques , físiques i tècniques.

Vols afegir alguna cosa més ? M’agradaria que les institucions recolzassin més aquest esport ja que és molt complet i beneficiós i molt practicat sobre tot a nivell escolar. Aprofitar aquestes retxes per desitjar a tots els lectors un feliç any nou i que venguin a provar aquesta art marcial marcial que segur els hi agradara, al centre d’estudi de judo Renshinkan trobaran les portes ofertes.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: