ENTUSIASTES DEL RENSHINKAN MANOLO PEÑA 4º DAN DE JUDO

En Manolo dur més de 35 anys practicant aquest esport,. Té qualitat tècnica excepcional, de fet així ho va demostrar en els passats examen aconseguint el 4t dan. És una persona molt formal i seriosa. Monitor de judo, i una peça clau dins el club, el seu caràcter obert i solidari, el far imprecisdible a les classes.

Amb ell hem volgut tenir aquesta xerrada per conèixer de prop les seves inquietuds d’aquest esport de combat d’origen nipó

 

1º- FA MOLTS ANYS QUE VARES COMENÇAR A PRACTICAR AQUEST ESPORT ESPORT?

Vaig començar a practicar-lo a l’edat de 11 anys i tinc 47 anys, he fet algun parèntesi en la meva vida amb el judo, però encara el pràctic.

 

2º- DONCS SI QUE FA ANYS, I PERQUÈ EL JUDO?

El judo és un art marcial i a mi sempre de petit m’han entusiasmat molt ses arts marcials, per això ho vaig provar i a la vista està que em va agradar

 

3º- HAS PRACTICAT ALTRES ESPORTS?

Si de mes jove a l’edat de tretze i catorze anys vaig practicar es bàsquet i es vòlei, però sempre anteposava es judo, pues era el que més  m’agradava.

 

4º- EL JUDO QUE ÉS PER A TU, ART MARCIAL O UN JOC ESPORTIU.

Jo crec que ses dues coses, ja que és un art marcial on t’ensenyen la cultura d’alla i es valors com respecte, humiltat, paciència, amistat, etc … .. i com un joc esportiu per l’esforç, entrega, etc.. … a més de ser divertit.

 

5º- QUE PENSES QUE APORTA LA PRACTICA DEL JUDO A LA PERSONA?

La practica des Judo ensenya  tot el que he dit abans i això és important per a qualsevol persona a la seva vida ja que li ensenya a valorar tot el que té al seu voltant.

 

6º- QUINA ÉS L’EDAT IDEAL PER INICIAR LA PRACTICA D’AQUEST ESPORT

Edat no hi ha una definida, però si fos per jo des que un nen comença a xerrar fins es final de sa teva vida, ja que a part d’un sport crec que també és un estil de vida.

 

7è- I ARA AMB AQUEST 4t DAN QUIN ÉS EL TEU OBJECTIU MÉS IMMEDIAT?

El mes immediat es poder primer gaudir això amb els meus companys i poder transmetre tot el que m’ha ensenyat al món del judo meu mestre Pep durant aquests anys,a més disfrutar de seguir aprenent.

 

8.- JO TROB QUE EL  JUDO ÉS UN ESPORT MOLT DUR, ÉS PERILLÓS?

Dur si que ho és, però no menys que altres sports, tots els sports  per competir o no  competir són forts, sobretot  al principi que no saps com va, però perillós res, crec que hi ha mes lesions amb altres sports que amb el judo. però com que no són un art marcial no en xerra.

 

9è- SA NECESSITA ALGUNA CONDICIÓ ESPECIAL PER A LA PRACTICA?

Condició especial cap, la pràctica del judo enforteix el teu cos i en els nens aguditza els reflexos, l’orientació, l’espai, etc ….

 

10º- VOLS AFEGIR ALGUNA COSA MÉS?

L’únic que vull afegir és que convido a qualsevol que provi aquest meravellós esport que també és un art marcial i vora el satisfactori que és i les coses positives que aporta, si vénen estarem encantats  d’estar amunt el  tatami.

 

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: