Judo, entrevista a Lluí­s Galian Magaz

Image

Lluís Galian Magaz, campió absolut de Balears de  judo (-66 kg)

  Lluís Galian Magaz, del club Reshinkan, s’ha proclamat campió de Balears en la categoria de fins a 66 k,  en el Campionat Sènior de les Illes Balears 2009, celebrat el passat dissabte dia 12, a Calvià. Setmanes enrere havia quedat en tercer lloc del Campionat de Mallorca.

   Lluís ara té 16 anys i entrena amb força i es prepara per a aconseguir el preuat cinturó negre, alternant la seva activitat esportiva entre Cala Rajada  i Manacor.

  

– Quants d’anys fa que practiques judo?
   – Vaig començar a fer judo a l’estiu del 99, quan tenia 6 anys.  A casa volien que fes algun esport i vaig provar el judo. Des del principi em va interessar bastant i a més l’horari m’anava molt bé, ja que sortia de l’escola i entrava en el pavelló de s’Alzinar, que estava  just al costat. A més, a les classes de judo m’ho passava molt bé, primer jugant i després entrenant i aprenent la tècnica d’aquest esport.

   – Però, per què judo, precisament?
   – Ja he dit que em va interessar des de molt petit, i com més anava, més m’agradava. D’aleshores ençà, ja no ho deixat, però ha estat en el darrer any quan he entrenat més fort i quan he tengut més satisfaccions. Segons el meu mestre, Pep Mascaró,  he millorat molt.

   – Com et sents, després d’haver aconseguit el Campionat de Balears i haver de representar les Illes en la competició estatal?
   – Per mi és tot un luxe. La meva eliminatòria era difícil, però vaig aconseguir guanyar tots els combats i classificar-me. Ara em toca fer un bon paper i intentar guanyar el campionat d’Espanya, malgrat ser conscient que és molt i molt difícil. M’estic entrenant intensament, quatre dies a la setmana, i esper quedar entre els primers de la meva categoria. Aconseguir una medalla seria una passada.

   – Com veus el nivell del judo mallorquí?
  – Crec que tenim un nivell mitjà. Si el comparam  a algunes federacions com la catalana o madrilenya, el nivell és més baix. Aquestes federacions estan per damunt nosaltres, fan més cursets  i són molts de practicants, en comparació a Mallorca. Allà, la competència és més gran que aquí.  Amb tot, aquí el nivell va pujant. A l’edat escolar s’hi fa molta feina, i en les categories superiors, amb la posada en marxa del centre de tecnificació,   millorarà i augmentarà en nostre rendiment.

   – Què més ens pots dir?
   – Vull aprofitar per donar les gràcies al meu professor, Pep Mascaró, per ser tan bon mestre i tenir tanta paciència amb mi. També als companys  que m’han ajudat molt, especialment n’Aurelio. No me vull deixar d’esmentar el meu pare i la meva mare, que sempre m’han animat i cada dia estan pendents d’acompanyar-me a entrenar a  o de dur-me a Calvià a les competicions i trobades.

Enhorabona, campió.
I molta sort en el Campionat d’Espanya!

Un comentario en «Judo, entrevista a Lluí­s Galian Magaz»

  • dojo
    18 diciembre 2009 a las 11:20 am

    L’ Enhorabona Campio.!
    Et desitxo molts d’exits en el futur si segueixes fent feina amb ganes.
    Gambate Kudasai!

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
A %d blogueros les gusta esto: