JUDO RENSHINKAN, AVUI 10 PREGUNTES A:BIEL JOAN MARTINEZ

  

En Biel és un al.lot de 17 anys, és molt formal i molt seriós, es va iniciar en el judo fa 13 anys a l’escola de la Puresa.

Destacat per la seva disposició d’ajudar a tot, entrena dia a dia i és una peça clau dins el Renshinkan, aquesta constància fa que el seu judo hagi progressat tècnicament de manera excepcional, de fet així ho va demostrar el curs passat a les competicions i els controls que participà, quedant campió de Mallorca i bronze al de les Balears.

En l’actualitat es cinto negre 1r dan i amb ell fem aquesta primera xerrada per saber de més a prop les seves inquietuds d’aquest esport de combat d’origen nipó.
1ª- QUE ET VA CRIDAR L’ATENCIÓ DEL JUDO PERQUÈ ET APUNTASES?

-A judo van ser els meus pares que hem van apuntar. Al principi no sabia molt bé el que era, però a jo m’agradava anar-hi i era molt divertit
2n-QUINA EDAT TENIES QUAN VARES COMENÇAR?

-Vai començar aquest esport quan tan sols tenia 4 anys.
3r-I AQUETS ANYS QUE ES LO QUE T’HA APORTAT AQUEST ESPORT?

-Durant aquests anys el judo m’ha aportat sobretot molta disciplina, ja que és un esport on es té molt de respecte al teus companys. També m’ha aportat moltes amistats i moltes expèriencies
4t -ARA QUINA GRADUACIÓ TENS?

-En aquests moments tenc el primer dan de cinturó negre.

 

5è QUE SUPOSA PER TU EL PRIMER DAN DE JUDO?

-Ja desde petit jo volia arribar al cinturó negre, era una meta per a jo, i ara que l’he aconseguit estic molt content ja que ha estat dur arribar fins aqui.
6º SEMPRE HE TROBAT QUE EL JUDO ES UN ESPORT MOLT DUR I ESPECTACULAR, SA REQUEREIX UNA CONDICIO FISICA ESPECIAL PER PRACTICAR-HO?

-Per practicar el judo es necessari tenir un mínim de condició física. Després si vols entrar dins l’àmbit de la competició ja necessites una condició física superior entrenant més.
7º- HI HA EDAT PER PRACTICAR AQUEST ESPORT?

-És un esport per a qualsevol edat, el practiquen tant petits com a grans.
8º- LA COMPETICIO ES INDICADA O CONTRAINDICADA?

-En el judo la competició es opcional, i els qui decideixen competir han de dedicar-hi més temps.
9º- QUAN ENTRENES JUDO QUE ES MES BENEFICIOS PER EL NOSTRO ORGANISME, SA PART FISICA O SA PSIQUICA?

-Jo pens que les dues. La part física es clar que és beneficiosa, ja que tu millores la teva condició. Però la part psíquica també es molt important, ja que en el judo té que a veure molt l’esperit i t’ajuda a progressar en la vida. 
10º- VOLS AFEGIR ALGUNA COSA MES?

-Sí, el judo és un esport molt bonic i anim a la gent a que s’apunti.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: