QUI ÉS QUI EN EL RENSHINKAN? JORDI «BALETO»

QUI ÉS QUI EN EL RENSHINKAN

AVUI: JORDI JOAN NICOLAU ROIG

 

Ell porta gairebé 20 anys practicant judo, és molt bona gent, és conegut en tots els clubs i és tot un personatge dins de les nostres illes. allà on hi ha en Jordi * Baleto * no es pot estar avorrit, sempre hi ha rialles i sempre hi ha bon humor. Aquest jove, infermer de professió ens comenta el perquè va triar el judo com a esport favorit.

 

 

 

 

 

 

 

1º-Quants d´anys fa que fas judo?

Molts d’anys, des dels 6, més o manco. Però , sobretot quan estudiava a Ciutat, ho vaig deixar per el tema dels horaris que tenia a la UIB, pràctiques, seminaris, classes, etc; però sempre em va faltar el judo en sí i el club.

 

2º-I aquets anys què és el que t’ ha aportat aquest esport?

Humiltat, tranquilitat i estar bé amb un mateix, honradesa, companyerisme,

 

3ª- Per què judo ?

Idò és bastant gracias, ja que a mi de petit, ni de gran, m’agradava el futbol, i algun esport havia de practicar, per tant ma mare li va consultar a la pediatra quina art marcial li recomenava que provàs, i ella digué el judo, i Aixa va començar tot.

 

4º- La paraula judo què vol dir per a tu ?

Respecte al contrari. Respecte a tothom i humiltat, sobretot humiltat, a part de perfecció.

 

5º De quin dan t´has examinat ?

De primer, encara, ja que per vagueria, per el tema d’estudis, no m’ho he tret fins ara. També per ignorancia, ja que em pensava que amb el negre tot acabava amb el judo, que ja no hi havia res més per aprendre, i no és així. Com va dir un profesor, quan tens el negre 1r dan, comparant-ho amb un nadó, és quan aquest comença a caminar de meu-moix. Per tant, si això m’ho aguessin dit abans, m’hauria tret el primer dan molt abans, hauria aprofitat el temps d’una forma millor.

 

6º- Ara que t´has examinat de primer Dan , és dur preparar aquest examen,és exigent el mestre ?

EL mestre és una persona molt exigent alhora de preparar els examens. Ell considera que amb cada grau has d’entendre millor el judo i has d’assolir un nivell de perfecció i d’enteniment superior que abans. Sinó és així, no et superes i el dan no significa res.

 

7º- Hi ha edat per entrenar en aquest esport ?

No, crec que tota edad és bona per a començar i/o seguir practicant aquest esport, de fet diria que és recomenable.

 

8º- La competició es indicada o contraindicada?

A mi la competició mai m’ha agradat, i diria que sí que als al.lots se’ls ha de animar a competir, però no obligar-los, i tractar-los igual que els altres. Ensenyar-los si volen aprendre, que amb altres branques, també poden ser bons. De fet, si aquests al.lots algun dia poden decidir competir, i se’ls ha de deixar la porta oberta.

 

9º- Què creus que falta en el món del judo i que hi sobra ?

No sé que contestar a aquesta pregunta.

 

10º- Vols afegir qualque cosa més ?

Sí, si us fa ganes practicar judo, veniu-hi, que segur que us ho passareu molt bé.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: