QUI ÉS QUI EN EL RSK AVUI JERÒNIA MOREY MATAMALAS

 

QUI ÉS QUI EN EL RENSHINKAN

AVUI JERÒNIA MOREY MATAMALAS

 

Na Jerònia, natural de Manacor és una al-lota molt seriosa, molt formal, és més be introvertida, i molt intel · ligenta, actualment es professora de biologia a l’institut de Capdepera, ara acaba d’aconseguir el cinturó negre 1 º dan i és una d’aquestes persones que aconsegueixen el que es proposen, amb ella hem volgut tenir aquesta xerrada de perquè va triar aquest per el seu esport.

 

 

 

 

 

 

1º-Quants d´anys fa que fas judo?

Vaig començar a fer judo als 16 anys, però al cap d’uns anys ho vaig deixar degut als estudis. Vaig tornar a començar fa dos anys més o menys. Així que sense tenir en compte el temps que ho vaig deixar deu fer uns 5 anys.

 

2º-I aquets anys què és el que t’ ha aportat aquest esport?

El judo m’ha aportat molts valors tals com l’autoconfiança, el companyerisme i l’amistat.

 

3ª- Per què judo ?

Sempre havia tingut ganes de fer una art marcial, a part per aquells temps feien per la televisió una sèrie d’animació que tractava sobre judo, Cinturó Negre. La qual m’agradava molt. Llavors un dia vaig decidir provar-ho i hem va agradar molt. A més el judo aporta valors, esforç, integració social, benestar amb un mateix, superació personal,…

 

4º- La paraula judo què vol dir per a tu ?

La paraula judo vol dir camí a la flexibilitat.

 

5º De quin dan t´has examinat ?

De 1r DAN

 

6º- Ara que t´has examinat de primer , Dan , és dur preparar aquest examen, és exigent el mestre?

Preparar l’examen du molta feina, igual que qualsevol examen, ja que s’hi ha de dedicar moltes hores, incloent caps de setmana i si es necessari inclòs dies festius, un bon mestre ha de ser exigent ja que és quan realment millores.

 

7º- Hi ha edat per entrenar en aquest esport ?

No, només s’ha de tenir constància i ganes.

 

8º- La competició es indicada o contraindicada?

Jo crec que és molt indicada, ja que li permet a un adquirir experiència, coneixement i destreses en el judo, a més també en les competicions també s’aprenen i posen a prova valors i hàbits positius tals com la perseverança, la confiança, el respecte, la cortesia, la modèstia, la cooperació, l’esperit de combat, aprendre a guanyar i perdre, la disciplina,…

 

9º- Què creus que falta en el món del judo i que hi sobra ?

Crec que el que li falta al món del judo són subvencions, ja que no en té moltes. En quan a que li sobra crec que com en altres casos, la burocràcia.

 

10º- Vols afegir qualque cosa més ?

Animar a la gent a que s’apunti ja que és un esport que aporta moltes coses.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: