QUI ES QUI EN EL RSK AVUI LLUIS LLULL PARERA

QUI ÉS QUI EN EL RENSHINKAN

AVUI EN LLUIS LLULL PARERA

En Lluis en un jove molt conegut a Manacor, és un home seriós molt formal que té un do especial de comunicar-se amb la gent, super simpatic i allà on ell es sempre hi ha rialles, és un judoka incansable, constant i aconsegueix el que es proposa. De deu vegades nou es mestre li encarrega de fer els encalentiments a la classe ja que té una facilitat d’improvisació bestial, cada dia portar sistemes nous de fer les caigudes, cada dia hi ha jocs nous, i la gent gaudeix de les seves lliçons, amb ell hem volgut parlar del perquè i que és el que li va cridar l’atenció d’aquest esport.

 

 

 

 

 

 

1º-Quants d´anys fa que fas judo?

Vaig començar quan era jovenet però ho vaig deixar per provar altres esports. Més o manco fa 6 anys que he tornat a reenganxar acompanyant al meu fill que també practica judo.

 

2º-I aquets anys què és el que t’ ha aportat aquest esport?

Personalment m’ha aportat moltes coses positives: amistats noves,m’he posat un poc en forma, ser capaç de pensar un poc més les coses i fins i tot he après paraules en japonès, però sobretot és una forma de viure que no pots estar sense ella.

 

3ª- Per què judo ?

Sempre he practicat esport, hem feia ganes fer un art marcial. Com he dit abans acompanyava al meu fill a classes de judo i em va fer moltes ganes tornar a provar-ho, ara ja forma part de la meva vida, ja és més que un esport.

 

4º- La paraula judo què vol dir per a tu ?

Per jo vol dir amistat, companyerisme, rialles, és un aprenentatge constant, és com un repte per arribar a un escaló més amunt. A més el judo no acaba a n’es tatami sinó que continua defora en forma de sopars, dinars, excursions, viatges, etc.

 

5º De quin dan t’has examinat ?

M’he examinat de cinturó negre segon dan.

 

6º- Ara que t’has examinat de segon Dan , és dur preparar aquest examen,és exigent el mestre ?

Tots els exàmens són durs, perquè són conceptes, tècniques i fonaments nous, sigui el grau que sigui. Per cinturó negre necessites un esforç més gros perquè els coneixements són més amplis i extensos, jo el vaig trobar especialment dur, perquè tot era molt nou i extens, en canvi per segon Dan ja sabia com anaven les coses.

Respecte a ne’n Pep, el nostre Sensei, sí que és molt exigent i perfeccionista, però ho entens tot a la primera. T’ho explica tot molt bé, no només per aprovar l’examen sinó per trobar-hi un significat i treure el millor del teu judo.

 

7º- Hi ha edat per entrenar en aquest esport ?

Jo crec que no hi ha edat, cada persona coneix el seu cos i sap amb quina intensitat pot entrenar. En es club som un grapat de gent de més de quaranta anys i encara donam canya (però sense abusar)

Lo important és començar prest i et vas curtint i agafant experiència.

 

8º- La competició es indicada o contraindicada?

Jo pens que és molt indicada, perquè és una part fonamental del judo per saber quin és el teu nivell i així poder corregir errades per anar progressant dins aquest món, sempre sense importar-te si guanyes o perds.

 

9º- Què creus que falta en el món del judo i que hi sobra ?

Jo crec que falta més recolzament i reconeixement per part de les institucions. És un dels esports més practicats a les Illes, sobretot a nivell escolar. A més és un esport olímpic i només té ressò nacional si hi ha algun èxit a les olimpíades. I sobrar, trob que hi sobra, com en tots els esports, algunes inoportunes petites lesions i a més darrerament es prenen unes decisions que per jo són errònies que pareixen voler facilitar fer les coses en aquest esport i que van en contra de l’esperit del judo.

 

10º- Vols afegir qualque cosa més ?

Voldria donar les gràcies al 7 Setmanari i al meu Mestre Pep Mascaró per l’oportunitat que m’heu donat amb aquesta entrevista i convidar-vos a que vengueu a provar aquesta art marcial i esport que ben segur vos agradarà.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: