KENDO

KENDO RENSHINKAN INFANTIL: JOAN FRAU HEDBÁVNÝ I Mª DEL MAR VADELL BOU NADER

 

El Kendo és un art marcial  molt arrelat a Manacor. Fa uns 20 anys que el Renshinkan va posar en pràctica aquesta iniciativa de la mà del mestre Pere Soler.El kendo infantil és un gran projecte per aquest club, bastants són els nin i nines que practiquen aquest art marcial  japonès on els Samurais eren els mestres amb el maneig de la katana, però deixarem que siguin ells en Joan i na Maria del Mar, tots dos naturals de Manacor que ens comentin les seves inquietuts d’aquest esport federat ara amb la situació difícil que ens  toca viura.

 

Quants anys teniu?

Tinc 9 anys  diu  en Joan i jo 12 diu na Maria del Mar

 

On aneu a escola?  

Maria del Mar: a la Salle. Jo faig quart de primària  a es Canyar, diu en Joan.

 

Què és el Kendo?

És un art marcial japonès, aprenem a manejar el shinai que és una espasa de bambú diu en Joan. Aquest art marcial també es practica amb una armadura i una espasa de bambú shinai, diu na Maria del Mar

 

Perquè vau decidir el kendo?

Maria del Mar: Perqué el meu pare ho practicava, ho vaig provar i em va agradar molt. Jo també perqué el meu pare en fa, diu en Joan.

 

Quin temps fa que practiqueu el  kendo?

Maria del Mar:un any i un parell de mesos . Jo també un any més o menys diu en Joan

 

Practiqueu altres esports?

No, contesten els dos.

 

Ara que l’esport s’ha de fer sense contacte com practicau es kendo?

Joan: No fem combats, i estem cada un  dins els requadre marcat en terra per mantenir la distància. Maria del Mar: Practiquem la base amb mascareta i clar separats dins les zones.

 

Què és el que més  vos agrada de la classe?

Maria del Mar: El bon ambient amb els companys. A mi  m’agrada molt la part que ens ensenyen els desplaçaments i les tècniques de kendo, diu en Joan.

 

 I on vos agradaria arribar?.

En Joan diu que vol aprendre més, i na Maria del Mar: No tinc cap objectiu especial, ara el que vull ès ampliar els coneixaments amb la pràctica

 

 Voleu dir alguna cosa més?

Maria del Mar: Si, que és un bon esport i amb una bona companyia. Joan: jo fris que aviat hi pugui haver contacte.

EL KENDO DEL RENSHINKAN DE NUEVO EN EL TATAMI

Los Kendokas ya han estrenado nuevamente el tatami, después de inactividad presencial los shinais ya vuelven a vibrar. Recordar que el kendo es un deporte formativo, es de combate en el cual se lleva una armadura, (bogu). Esta basado en el uso del sable japonés en este caso de bambú llamado shinai que viene a simular la katana. Es una disciplina de competición en el cual Baleares siempre se ha destacado por sus excelentes resultados tanto a nivel nacional como internacional. Si te gusta el estudio del manejo de las armas japonesas no te lo puedes perder, cada sábado en el Renshinkan Manacor.

FESTIVAL DE LSE ARTS MARCIALS 2013

Porto Cristo 2013

EL GIMNÀS ESPORT I L’ESCOLA DE KARATE JESUS LARA, I EL RENSHINKAN BRILLAREN A PORTO CRISTO AMB LES ACTUACIONS DE LES ARTS MARCIALS

 

Una vegada mes el Festival de les Arts Marcials va agradar als presents,i el Passeig de la Sirena estava de gom a gom de entusiastes d’aquests esports d’origen oriental que no es volien perdre les novetats d’aquesta 17è edició.

Un cop més les Escoles de les Arts d’origen oriental de Manacor i comarca, Gimàs Es Port, del Mestre Perfecto Acosta, Karate d’en Jesús Lara i el Renshinkan de la ma d’en Pep Mascaró, Pere Soler, mestre de Kendo, i Pere Majoral d’aikido tenien un objectiu comú,l’objectiu que marca el Reido, escola de l’Art Tradicional Japonesa «diferents arts, diferents camins cap a una mateixa veritat»

 

Aixo es va demostrar el passat dissabte al passeig de la Sirena a Porto Cristo,dins el marc de les Festes del Carme, allà on aprop de 200 van ser els participants de totes les edats i condicions que ens van deleitar amb les actuacions del Judo, Karate, Kendo, Jiu Jitsu, Ken Jitsu, Iaido, Aikido,etc etc.

 

Lo mes significatiu va ser l’homenatge que el mestre Perfecto Acosta va dedicar al altres mestres Jesús Lara i Pep Mascaró, la ceremonia del té, com fundadors i organitzadors d’aquest festival. Tot un ceremonial molt aplaudit per tots els allà presents.

FESTIVAL D’ARTS MARCIALS TORNA A PORTO CRISTO

JUDO PORTO CRISTO 2011 648RENSHINKAN

AQUEST DISSABTE EL FESTIVAL D’ARTS MARCIALS TORNA A PORTO CRISTO Llestos els preparatius per a l’ocasió única i anual que tenim per gaudir de les Arts Marcials que es practiquen a la nostra Ciutat i comarca. Les disciplines de combat d’origen oriental, Judo, Karate, Jiu Jitsu, Aikido, Kendo, Full Contact, Ken Jitsu i un llarg etcètera vingudes de la mà del Gimnàs Es Port,Escola de karate Jesús Lara i el Renshinkan, ja tenen preparades les seves demostracions

Aquest dissabte en el marc de les Festes del Carme de Porto Cristo més de 200 practicants es donaran cita a les 6:30 al Passeig de la Sirena i per suposat la serietat i el espectacle estan garantits.