TALLER DE JUDO AL COL-LEGI *JAUME VIDAL*

20130331-181202.jpg

Els dies 25,26 i 27 de març el Col-legi Jaume Vidal i Alcover va celebrar la seva *setmana cultural* la finalitat d’aquesta era oferir experiències enriquidores que desenvolupessin en el reconeixament i la construcció de les emocions. Els objectius entre altres eren descobrir i treballar el propi cos i les diferentes possibilitats d’acció. Adquirir coneixaments en habilitats sensorials i motores, observar i explorar l’entorn natural, desenvolupar habilitats comunicatives en català i en angles, i com no,treballar les capacitats afectives en les relacions amb els altres. Anada a la piscina,excursions que conectin amb la naturalesa,activitats teatrals,tallers de llengua anglesa, dansa, música, massatges,poesia,ball de bot, i el taller del judo amb el lema,*El moviment fet filosogia a través del judo* varen ser les propostes d’aquesta gran setmana.

El Centre d’Estudi de Judo Renshinkan conjuntament amb la Direcció i l’AMIPA del Col.legi, imparteix classes de judo des de l’any 1997. Des de llavors molts han estat els nins i nines que s’han apuntat al tatami de l’escola.

20130331-181528.jpg
La metodología pegagògica del Renshinkan està avalada per més de 30 anys d’ensenyament i pràctica del judo,i,una de les seves prioritats es l’adaptació d’aquest esport a les possibilitats dels diferents alumnes del Centre tant del punt de vista fisic com psicologic.El professor Pep Mascaró ens explica que la pràctica d’aquest esport els és especialment indicada perquè “millora la coordinació, la psicomotricitat, l’autoestima i la seguretat en ells mateixos”. És més, “és una manera de descarregar l’energia acumulada dels nins i aprendre a dur una disciplina”. Les competicions, per tant, en aquest cas són secundàries, tot i que importants perquè “els nins i nines aprenen a guanyar i a perdre”. També, però, es fan festivals sense guanyadors ni perdedors, i demostracions de judo per tal que els pares vegin l’evolució que fan els fills”. Així i tot, “competir, si agrada, és molt bo i contribueix a que els joves duguin una vida sana”.

D’altra banda, Mascaró des de sempre s’ha proposat promoure el judo entre les dones i la realitat d’aquest esport és que es molt equilibrat i igualment beneficiós per al desenvolupament del cos de les nines.

Al llarg d’aquests setze anys d’ensenyament de judo a l’escola ja hi ha bastants de alumnes que han obtingut el cinturó negre,altres s’han proclamat campions de les Balears i una nina va aconseguir la medalla de bronze a la fase final del Campionat d’Espanya de judo Infantil al any 2009 a Alacant.

Un bon currículum i tot un exemple a seguir amb el judo base del col.legi Jaume Vidal.

20130331-181752.jpg

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

A %d blogueros les gusta esto: